Clipa dulce: Pască cu smântână

Pască cu smântână

Aluat: 400 g aluat de cozonac;

Umplutură: 500 g smântână; 1+ 1/2 linguri  de făină; 4 gălbenuşuri de ou; 2 albuşuri; 1 lingură de rom; 100 – 150 g zahăr; un vârf de cuţit de sare; 50 g stafide; vanilie; coajă de lămâie rasă;

Preparare: Se freacă gălbenuşurile cu sarea şi zahărul, se adaugă făina, apoi smântâna, albuşurile bătute spumă şi aromele. Compoziţia se toarnă în tavă, având grijă să nu treacă peste marginea aluatului. Se unge pe deasupra cu ou şi se presară stafidele. Se coace la foc potrivit 35 – 40 minute.

Poftă bună!

Anunțuri

Etichete: , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: