Clădiri uitate de lume: Cinematograful

Cândva era una dintre cele mai importante clădiri ale oraşului … an de an, lună de lună, zi de zi, la Cinematograf erau proiectate filme pentru toţi … Cinematograful era considerat sursă de distracţie de către toţi locuitorii oraşului Târgu Ocna … timpul a trecut şi „Bătrânul” a fost părăsit.

Acum, Cinematograful este într-o stare avansată de degradare, reprezentând un real pericol atât pentru cetăţenii oraşului, cât şi pentru autoturismele parcate în incinta acestuia: acoperişul şubred pare să se desprindă la următoarea vijelie; tencuiala cade, puţin câte puţin, în fiecare zi; geamurile sunt sparte – probabil de „tinerii atleţi” ce se antrenează, în lipsă de altceva, pentru „Olimpiada Urbană de Aruncare a Greutăţii”; pereţii devin, pe zi ce trece, tablete grafice pentru artiştii – graffitişti. Uneori, vechea clădire este considerată de câţiva „isteţi”, aflaţi eventual sub influenţa băuturilor alcoolice, toaletă publică sau chiar groapă de gunoi.

Autorităţile Locale nu fac nimic în această privinţă, condamnând un simbol al oraşului Târgu Ocna la pieire. Cinematograful ar putea fi renovat, de Primărie, sau concesionat unei firme private, lucru ce ar putea readuce vechea clădire la viaţă. Astfel, Cinematograful ar deveni un punct de interes, centru de recreere, atât pentru locuitorii oraşului, cât şi pentru turiştii ce vin să viziteze sau să se trateze în Oraşul – Staţiune de Interes Naţional Târgu Ocna.

Anunțuri

Etichete: , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: