Clipa dulce: Cataif cu frişcă

Ingrediente

Aluat pentru tăiţei: 2 ouă, 4 linguri de apă, 300g făină, puţină sare

Sirop: 300g apă, 300g zahăr, 50g rom, 1 pachet zahăr vanilat, 500g frişcă

Mod de preparare:

Se pun într-un castron făina, ouăle, apa, sarea şi se amestecă. Se frământă bine şi apoi se lasă 10 – 15 minute la „odihnit”. Se întinde apoi o foaie subţire şi se lasă puţin la uscat. Apoi se rulează sul şi se taie sub formă de fâşii subţiri. Tăiţeii se lasă la uscat.

Se unge o tavă cu unt, se aşează un strat subţire de tăiţei şi apoi se bagă în cuptor la rumenit 10 minute. Între timp se prepară siropul, adăugându-se rom şi zahăr vanilat.

Se scoate tava din cuptor, se stropesc tăiţeii cu sirop şi se introduce din nou la cuptor. Se scoate tava şi se lasă la răcit. Foaia se taie în două, o jumătate lăsându-se întregă, cealaltă tăindu-se sub formă de pătrate. Peste jumătatea întreagă se aşează frişca. Deasupra se pun, în ordine, pătratele anterioare.

Cataiful se poate prepara şi cu fidea din comerţ.

Poftă bună!

Anunțuri

Etichete: , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: