Clipa dulce: Tort Royal

Ingrediente

Blat: 8 ouă, 8 linguri zahăr – 240 g, 8 linguri făină – 160 g ;

Cremă: 6 ouă, 6 linguri zahăr – 180 g, 2 pahare lapte, esenţă de rom, vanilie, 4 foi de gelatină, 500 g frişcă, fructe confiate ;

Mod de preparare

Se pune gelatina în apă rece.

Blat: Se freacă gălbenuşurile cu zahăr, se adaugă făina şi albuşurile spumă, amestecându-se permanent. Compoziţia se toarnă în forma de tort unsă cu puţin unt şi se dă la cuptor. După coacere se lasă la răcit. Apoi se taie în două şi se însiropează.

Crema: Se amestecă ouăle cu zahăr, lapte şi esenţa de vanilie. Se pune la cald, amestecând mereu, până ce se îngroaşă compoziţia. Se adaugă gelatina înmuiată în puţină apă caldă şi se amestecă pe foc, până ce îşi măreşte consistenţa. Se lasă să se răcească. Apoi se adaugă frişca şi fructele confiate.

Se aşează crema între cele 2 blaturi şi se ornează cu frişcă.

Poftă buna!

Anunțuri

Etichete: , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: