Clipa dulce: Gogoşi cu scorţişoară

Ingrediente: 500 g făină, 1/4 l lapte, 50 g zahăr, sare, 100 g unt, 2 ouă, 30 g drojdie, ulei, scorţişoară, zahăr

Mod de preparare: Se desface drojdia în puţin lapte călduţ, uşor încălzit, şi se lasă să crească la cald timp de 10 – 15 minute. Se pune făina într-un castron, adăugându-se apoi laptele, untul încălzit, ouăle, zahărul şi sarea. Se frământă bine şi apoi se adaugă drojdia. Aluatul se lasă la crescut aproximativ la oră. Se întinde o foaie de 1 cm. Se taie, cu ajutorul unui pahar, gogoşele rotunde care se prăjesc în ulei încins. Se scurg de grăsime şi se pudrează cu zahăr şi  scorţişoară.

Poftă bună !

Etichete: ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: