Ce mai spun ziarele …

Inundaţii, drumuri surpate şi trenuri oprite de viituri …

După inundaţiile inregistrate la nivel national, judeţul Bacău a fost însemnat cu “portocaliu” pe harta meteorologilor. Ploile inregistrate în judeţ, dar mai ales precipitaţiile care au crescut debitele râurilor Bistriţa, Siret şi Trotuş, au stârnit isterie în Bacău printre localnicii care locuiesc în vecinatatea acestor ape.

Ca urmare a precipitaţiilor abundente căzute pe raza judeţului Bacău, evenimentele înregistrate în teritoriu s-au produs cu o succesiune năucitoare. În comuna Agăş, în satul Preluci, a crescut nivelul pârâului Tulburatu ceea ce a dus la ruperea piciorului unui pod, 80 de familii ramânând izolate.

În aceeaşi comună, în satul Cotumba, a fost afectat podul peste râul Trotuş. Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Agăş a acţionat în cursul zilei de sâmbată cu un buldoexcavator, o basculantă, un utilaj Volă şi 20 de voluntari.

Probleme pe calea ferată

Din cauza ploilor care au pus stapinire pe Bacău, între localităţile Galbeni şi Nicolae Bălcescu a fost colmatat canalul de colectare a apelor de pe versanţi, apa deversându-se peste un podeţ de cale ferată. Pentru remedierea problemei, în zonă au acţionat voluntari din cadrul Serviciului pentru Situaţii de Urgentă al comunei Nicolae Balcescu.

Fuge pamântul …

Sâmbată, dealul Buhoci, pământula luat-o la vale. Circulaţia pe drumul judetean DJ 252, Buhoci – Ungureni, km 125 a fost intreruptă ca urmare a producerii unei spărturi în carosabil şi din cauza alunecării de teren, pe partea stângă a carosabilului.

Traficul auto a fost ingreunat şi în comuna Agăş, pe drumul naţional DN 12 A, circulatia desfasurându-se anevoios din cauza aluviunilor aduse de torenţi pe carosabil. Zece gospodării au fost inundate, iar circulaţia pe calea ferată a fost blocată.

SURSA: ZIARUL DE BACĂU

Anunțuri

Etichete: , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: