Naşterea Maicii Domnului

Naşterea Maicii Domnului este prima sărbatoare din anul bisericesc care începe pe 1 septembrie. Ea este prăznuită pe data de 8 septembrie, fiind fost fixată in a opta zi din anul bisericesc, pentru că cifra opt simbolizează ziua veşniciei, viaţă fără de sfârşit.

Sfânta Scriptură nu ne oferă informatii despre Naşterea Maicii Domnului. Acest eveniment este relatat în scrierile apocrife. Protoevanghelia lui Iacov, o lucrare iudeo-crestina din secolul al II-lea, oferă mai multe amănunte despre originea şi copilăria Maicii Domnului. Potrivit cercetatorilor, fragmentul care face referire la Fecioara Maria, a fost scris in jurul anului 140. Deşi nu este considerată o scriere canonică, informaţiile oferite pot fi considerate veridice, cu rezervele de rigoare.

Provenind din ebraicul „Aia“, Maria se tâlcuieste „Doamna“, dar numele evreiesc Maryam sau Miryam ar putea fi şi de straveche origine egipteană, trăgându-se din verbul mri, „a iubi”, cu sufixul afectiv ebraic – am, deci „cea dragă”, „cea iubită”.

SURSA : www.crestinordtodox.ro

Pe această cale, http://www.targuocna.wordpress.com doreşte să ureze un sincer LA MULŢI ANI tuturor persoanelor ce poarta numele Sfintei Fecioare Maria.

Reclame

Etichete: ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: