OFERTA EDUCATIONALA Administraţia Naţionala a Penitenciarelor


COMUNICAT DE PRESĂ

Cu privire la Campania de prezentare a ofertelor educaţionale a

Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor

Promovarea carierei profesionale în cadrul sistemului penitenciar prinde contur prin derularea în toată ţară a Campaniei de prezentare şi promovare a ofertei de şcolarizare a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, pentru anul 2011.

Astfel, în perioada 16 -18 martie 2011, specialişti din cadrul Şcolii Naţionale de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna desfăşoară o campanie de prezentare şi promovare a ofertei de şcolarizare a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, pentru anul 2011.

Programul campaniei de promovare a ofertei educaţionale va viza informarea elevilor de la următoarele instituţii de învăţământ:

–          Colegiul Naţional „Costache Negri” Tîrgu Ocna;

–          Şcoala de arte şi meserii Tîrgu Ocna;

–          Colegiul Naţional „Dimitrie Cantemir” Onesti;

–          Grupul Şcolar „Gheorghe Asachi” Onesti.

Ca o noutate absolută, alături de specialiştii Şcolii vor participa la prezentarea şi promovarea ofertelor promoţionale un absolvent al Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti, un absolvent al Şcolii Naţionale de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna şi doi elevi ce urmează cursul cu durata de 1 an, seria 2010 – 2011.

Aceştia vor distribui liceenilor pliante de prezentare ale şcolilor care formează ofiţeri şi agenţi de penitenciare şi vor fi expuse diverse materiale care să capteze interesul elevilor claselor a XI-a şi a XII-a pentru această ofertă educaţională.

Campania va promova înscrierea pentru locurile destinate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor la 3 instituţii de învăţământ penitenciar:

–          Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”Bucureşti – 45 locuri;

–          Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” Bucureşti – 12 locuri;

–          Institutul Medico-Militar Bucureşti – 15 locuri.

Facultatea de Poliţie din cadrul Academiei de Poliţie asigură formarea iniţială a ofiţerilor de penitenciare, licenţiaţi în domeniul fundamental „Ştiinţe juridice”, prin studii universitare de licenţă în domeniul „Drept”, specializarea Ordine şi siguranţă publică”.

Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” Bucureşti organizează studii universitare de licenţă, cu durata de trei ani, în următoarele specializări „Psihologie – informaţii” şi „Studii de securitate şi informaţii”.

Institutul Medico-Militar Bucureşti este instituţia militară de învăţământ superior, subordonată Ministerului Apărării Naţionale prin Direcţia Medicală şi organizează cursuri în specializările medicină, medicină dentară, respectiv farmacie, viitorii medici, şcolarizaţi pentru Ministerul Justiţiei – Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Oferta de şcolarizare a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, pentru anul  2011, cuprinde informaţii privind dobândirea calităţii de elev în cadrul Şcolii Naţionale de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna.

Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna este singura instituţie de învăţământ din România care asigură selecţionarea şi şcolarizarea agenţilor de penitenciare, prin cursuri cu durata de un an, având totodată şi un rol important în formarea profesională continuă şi perfecţionarea personalul din sistemul penitenciar prin susţinerea de cursuri, organizate de Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Înscrierile pentru locurile  destinate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor la cele trei instituţii de învăţământ superior, cât şi la Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna, se pot face la sediul unităţilor din sistemul penitenciar. Personalul birourilor resurse umane şi formare profesională din cadrul penitenciarelor este abilitat să îndrume şi să sprijine realizarea dosarelor de înscriere a candidaţilor.

Elementele de interes pentru tinerii dornici să dezvolte o carieră în domeniul execuţional penal se concentrează în jurul următoarelor aspecte:

– asigurarea unui loc de muncă stabil după absolvire, prin repartizarea într-o unitate din sistemul penitenciar;

– acordarea unei solde lunare pe timpul studiilor;

– asigurarea în condiţii de gratuitate a cazării, mesei, echipării, cursurilor şi asistenţei medicale pe timpul şcolarizării;

– acordarea, după absolvire, a gradului de ofiţer sau agent de penitenciare;

–  condiţii de salarizare decente;

– asigurarea unui climat organizaţional motivant, cu numeroase oportunităţi de dezvoltare a carierei;

–  posibilitatea de a face parte dintr-un segment important al siguranţei, apărării şi ordinii publice;

– posibilitatea de realizare pe plan profesional.

Pentru o mai bună informare asupra specificul sistemului penitenciar vă invităm să vizitaţi site-ul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, www.anp-just.ro şi al Şcolii Naţionale de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna,  www.snpaptgocna.ro.

Pentru informaţii suplimentare, desemnăm ca persoană de contact pe doamna inspector de penitenciare Silvia VĂTAVU, telefon 0234/344149, interior 135, telefon mobil 0740114215, e-mail: svatavu@dgp.ro.

Comisar de penitenciare

Vasile SCUTARU

Directorul Şcolii Naţionale de Pregătire a Agenţilor de penitenciare Tg.Ocna

Inspector de penitenciare Silvia VĂTAVU

Purtător de cuvânt SNPAP

Anunțuri

Etichete: , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: